Hoidot

Tunnevyöhyketerapia 

Tunnevyöhyketerapia on tunnelukkoja tietoisuuteen avaava, pehmeä hoitomuoto. Keskeisessä asemassa on kehon elämänkaareen perustuva tunnemuisti - keho on tunteiden ja koko elämänkaaren heijastuma. Kehoa avaamalla ja hoitamalla voidaan palauttaa mieleen tapahtumia ja tunteita, jotka ovat vaikuttaneet meihin ja kohtaamalla vapautua niistä.

Hoito alkaa aina alkuhaastattelulla, jonka pohjalta hoito tehdään. Fyysisiä ja psyykkisiä tukostiloja avataan hoitamalla kehoa hellävaraisesti päästä varpaisiin. Käsittely muistuttaa lempeää hierontaa, ja se toteutetaan asiakkaan tilanteen ja tuntemusten mukaan. Hoitoaika on 1 - 2 tuntia. 

Tunnevyöhyketerapiaa käytetään täydentävänä hoitona monenlaisissa kroonisissa ja akuuteissa häiriötiloissa, kuten stressi, migreeni, hormonaaliset ongelmat, aineenvaihdunnan häiriöt, jännitys- ja kiputilat, selkäongelmat, pelot, ahdistus, unettomuus, tulehduskierteet ja koliikkioireeet. 

Rosen-metodi

Rosen-metodissa käsitellään jännittyneitä lihaksia pehmeästi, mutta kuitenkin tuntuvasti. Hoito auttaa tiedostamaan omia lihasjännityksiä ja niihin mahdollisesti tallentuneita tunteita. Se lisää ymmärrystä omista toiminta- ja reagointitavoista ja mahdollistaa sitä kautta muutoksen. Hoitoaika on n. 50 min. 

Rosen-metodi sopii esimerkiksi jos kärsit stressistä, uniongelmista, kivuista joille ei löydy lääketieteellistä syytä tai olet selittämättömän väsynyt.

Lisätietoja Rosen-metodista.